Followers

Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL



1.    Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
Mestilah pernah kan. Tipu la kalau akta tak pernah. Membuatkan jatuh cinta ?? mungkin sebab cara dia layan dan care pasal saya dan sentiasa ada dengan sayawalaupun saya susah dan senang. Mula-mula, masa kenal mestila tengok fizikalnya, yek tak. Dan bila nak serius, barulah tengok keperibadian dia.

2.    Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
Utamakan ?? Ntah yek. Tapi rasa yek, YE !! kenapa ?? Saya nie perempuankan. SO kalau boleh, biarlah cukup fizikalnya untuk jaga saya dan lindungi saya nie.

3.    Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
Fizikal ?? biasanya tang mata kot. Suka tengok mata dia. Sebab, matalah segala-galanya. Kalau tak de, tak Nampak kan. So, dari mata turun kehati.Dan, bibir. Hehehe.. Comel jek. Lagi pun, Nampak seksi gitu.. auuuwww… *gedik !!

4.    Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
Yek kot. Entah ek. Belum mengalami yek lagi. Mungkin betul kot. Sebab tue, Nampak dari luaran, family tue, saling jage menjagai.. pewiittt…

5.    Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
Lelaki kacak kaki perempuan ?? Tak jugak kot. Sebenarnya, lelaki tak hensem punkadang-kadang boleh jadi kaki perempuan. Sebenarnya, ikut individu itu sendiri macamana bawak diri tue.

Perempuan canti materialistic ?? Perlu ker ?? Tak jugak kot. Sebab, ada jugak perempuan yang tak cantik meterialistik. Sebenarnya, ikutla niat hati tue. Tapi, perempuan sekarang pun ramai yang dah berkerjaya. Tak perlu duit lelaki lagi kot. HAHAHA…(poyo). Tapi aklau dah kahwin tue, wajib kena jadi meterialistik, biar lelaki pokai sebab nanti dia tak dapat kahwin lain.

6.    Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
Lelaki idaman ?? Awal Ashari kot. Demand kan … Kenapa pilih dia. Of course sebab dia hensem. Untung Kak Scha dapa dia tau. Pandai jage diri.

7.    Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
Tak boleh jawab. Sebab belum tak de kaitan…

8.    Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
Tidak !! Mahu badan 2 tahun lepas.. Huwawaa… Mau kurus lor…

9.    Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
Perlu. Yek al, lelaki nie mata keranjang. Pantang nampak perempuan dahi licin cikit, comfirm tertarik bagai. Hush !!! Jadi, sebagai langkah berjaga-jaga, kita kena la jage tubuh badan. Selain tue, dalam menjaga atau lebih dikenali dengan diet, kena jaga kesihatan juga. Ambik permakanan yang seimbang dan bersenam.

10.  Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
Ikut hormone masing-masing sebenarnya. Ada yang mujarab. Ada yang tidak. Displin diri tue penting sebenarnya. Kalau makan pun ak jaga, cam ne badan tue tak naik. Melantak satu hari 5pinggan nasi, aps tue, makan product kurus badan. Hampeh, sampai bile pun tak kurus.

4 comments:

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum..Nadh melawat dari segmen enchik Ben. hebat sekali pilihan kamu. nadh doakan bertemu dengan pilihan kamu tu dan berbahagia keakhirnya.. :)

norfadillah said...

framw+lenses.. hehe... tq dear ~~
doa banyak3 ek.. hehhee

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Jom kita sama sama kuruskan berat badan. Hehe.

norfadillah said...

Atul : yeah !!! fight for self...