Followers

Tuesday, March 22, 2011

AKU BENCI ROKOK


Saya join ek Abang Ben..
Selalu join segmen abang ben..
kadang-kadang sampai malu... =)


KENAPA ANDA BENCI ROKOK ?
  • sebab bau dia sangat busuk
  • boleh buat orang sesak nafas dan sakit kepala
  • asap rokok membuatkan orang yang menghidu nie lebih teruk kena penyakit
  • berbahayakan kesihatan
  • membazir duit jek, baik simpan buat makan mcD or KFC or sushi.. nyum..nyummm
  • mencemarkan udara dan persekitaran dengan asap rokok
  • buat malaysia jadi kotor sebab putung-putung rokok yang banyak
Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok

  • buat yang dah kahwin : hisap la rokok banyak-banyak lagi, supaya nanti kamu cepat-cepat 'goal', dan isteri kamu boleh cepat-cepat dapat penganti yang lebih macho. Masa tue, korang tengok jek la dari alam lain. Fikir-fikir la rumahtangga tue. Yang ada anak-anak, mereka nie cepat belajar, kang ada yang umur6 tahun dha pandai merokok sebab belajar
  • buat yang belum berumahtangga : korang hisap la rokok tue banyak-banyak, supaya nanti korang tak 'goal' awal-awal tak dapat rasa alam perkahwinan. kang menyesal. Rokok tue, membazir dan kotor. Jangan kotor kan diri sendiri dengan brnda tak berfaedah. Lagi pun, rokok mahal ma. baik simpan buat kahwin.
  • yang bakal merokok : udah-udah la tue, membazir duit jek beli rokok tue. sangat membazir. Kalau g kedai tue, dah macam sistem barter dah. Kalau dulu, ko ada lembu, aku ada ayam, oke, deal. Tukar. Sekarang, aku ada RM10 ko ada rokok, oke tukar. Sama jek.
 Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini
  • pendapat ?? rasa macam mereka nie kotor. Sebab orang yang merokok nie badan dia bau rokok. Rokok bau yek snagat busuk. Isk, buat orang pening lalat jek bila bau mereka nie. Isk2. bawak-bawak la berhenti. 


9 comments:

c-tea said...

hadoi..betul tu...ct pun cukup benci dengan golongan perokok ni..sakit idung tau tak..huhu...

ct pun join segmen abg ben..jom baca pendapat ct pulak...

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/aku-cukup-benci-dengan-rokok.html

☀ Izzaty Hedry☀ said...

sygi lah keluarga anda
ktakn tidak pada rokok..:)


http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/aku-benci-rokok.html

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Datang dari blog abg ben =)
Perghh ayat.. Makan dalam.. Hahaha..

Jom terjah:
AKU BENCI ROKOK

nikaviolet said...

hye nice opinion..
dtg dri blog abg ben...
follow awk...
kalau sudi dtg la ke blog sy..

http://nikaviolet88diary.blogspot.com/

Mek Norfa said...

setuju dengan apa yg ditulis.. dh la rokok tu bau busuk

Eyqasara said...

hahaha... suka baca entry ni... awal2 lagi dah wat tersenyum,,, ;)

Eyqasara said...

hahaha... suka baca entry ni... awal2 lagi dah wat tersenyum,,, ;)

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

Rozita said...

Singgah dr blog ben

Tips Nak Berhenti Merokok