Followers

Wednesday, December 21, 2011

Bukit Cerakah - Shah Alam

Kali nie , tak mahu review pape pasal kahwin or tunang hari tue . Hari nie nak story pasal BUKIT CERAKAH . Last week jek baru pergi . Hush ! Begitu rupanya suasana Bukit Cerakah . Superb !!!

Aku pergi hari sabtu . Disebabkan plan berdua jek ngan Dyah, so aku Stay rumah dia .  - kat Shah Alam . Pagi-pagi dia kejut aku suruh mandi . nak pergi awal-awal . Kitaorang sampai dalam pukul 8 pagi . Masa tue belum ramai lagi . Sekali nak masuk . Berebut da . Kena beratur . Tapi disebabkan aku excited nak naik basikal . Aku lari laju-laju biar dapat masuk cepat . Sebab kalau lambat, nanti basikal habis . 

Pas dapat absikal, kitaorang round-round la kawasan situ . Aku kali pertama jejak kaki kat sini . So tak tahu sangat jalan-jalan . Tapi my Bff nie, dia dah selalu pergi . So , dia tahu banyak . Tapi tak perlu risau , kat situ ada peta . Tak sesat punya la . Hehehe ...

Ok . Jom, nak tepek gambar masa kitaorang round-round Bukit Cerakah .





Penat kot naik basikal nie . hush ! Kawasan Bukit Cerakah nie berbukit-bukit . Naik turun . Pergh .. time naik . Tak larat rasanya . Masa mula-mula memang banyak sangat jalan mendaki . rasa tak mo dah kayuh basikal . PENAT !! .












Banyak tempat-tempat menarik . Gambar-gambar kat atas nie . masa kat tempat memancing . Kitaorang tengok-tengok jek . Tak de la memancing . Hehhh . Tapi ikan-ikan kat sini santek-santek .

Paling aku paling suka . G rumah 4 musim . Sekarang musim winter . Kagum jugak aku . Yek la . Dia boleh buat kawasan tue jadi macam kat negara yang ada 4 musim . Sejuk sangat masuk situe . Teruja . Best !! Main  salji . woowww ...































Seronok sangat g sini . Korang kalau rasa nak lapangkan minda . tengok tumbuh-tumbahan . sambil excesice boleh datang sini . Seronok . Lagi-lagi pergi ngan kawan-kawan . SUPERB . Try la ...


4 comments:

dhiera said...

dah lama saya tak pergi bukit cerakah. teringin la plak nak pegi~

norfadillah said...

Dhiera : yeah ! jom g sesapa .. best!!

Dell said...

heeee. next week pegi sana . dgn mber2 . kate mereka sebelum kawen ni . haha . btw, sy b2b johor gak . follow you ye . follow me back
ceritabakalpengantin.blogspot.com

norfadillah said...

wah ! best kan Dell ..:-)

kita sama . give me 5 !!!