Followers

Thursday, January 12, 2012

Tarikh Belum Tetap

Hye dear B2B .

Entry nie entry give up and sedih . 

Ye . Saya sangat-sangat give up dah fikir pasal kahwin nie . Dah tak ada mood fikir pasal semua yang saya nak buat . Give up snagat-sangat . Benda yang paling penting pun belum decide . Lagi la nak decide benda-benda lain . Betul tak ? Sangat-sangat sedih . Apa benda yang paling penting ? Mesti la TARIKH . Yup tarikh pun pihak lelaki belum decide . Takkan aku plak nak memandai .

Hari-hari duk tanya , bila nak decide . Bila nak decide . And last , tak de gak jawapan . Kena marah lagi ada . Pas tue bergaduh . Malas nak bergaduh , aku tidur lagi baik . Mungkin aku jek yang beriya nak dirikan masjid kot . Dia ? Tak de perasaan macam aku .

Yang paling sedih yek , bila tanya benda-benda nie , cepat jek tukar topik . Hati mana tak sedih . Diri mana tak sayu . Kadang-kadang baca messege dia pun nak meleleh air mata . Dia bercerita pun , aku tetap nak menangis . Sedih sangat . Mungkin aku terlalu mendesak . Tapi , ntah la . Apa ek korang rasa kalau korang jadi macam nie ?

Dan, semalam aku nekad . Kali terakhir aku tanya . Mengenai tarikh . Dan jawapan tetap sama . Saya paksa-paksa dia . Dia tak tahu . Mummy tak bagitahu lagi . Dan akhirnya, aku menagis dan aku tidur sampai pagi .  Ada dia tahu ? Tak .... 

Give up sangat dengan semua nie . Give up dengan apa yang jadi . Dan goveup dengan hubungan nie . Kadang-kadang , rasa sangat-sangat cemburu dengan B2B yang lain. setahun algi nak kahwin . Dah decide tarikh and dah decide macam-macam lagi . 

Tapi aku tak salahkan dia . Mungkin juga , Allah tentukan aku ngan dia belum masanya untuk kahwin dan mendirikan rumahtangga . Kadang-kadang drive dalam kereta , terfikir pasal nie pun aku boleh menitis air mata . Sedih . Tapi aku sendiri tak boleh buat pape . 

p/s : Hanya Allah mengetahui Ajal, Maut, Pertemuan, Perpisahan . Aku redha . Amin .

9 comments:

Shakina Farhan said...

sabar ye dilla..kdg2 setan cucuk2 kite lg2 dlm tempoh bertunang ni..

norfadillah said...

kenapa setan banyak sgt kina . kenapa dia sangat jahta kina ?? huhhh

daLiLa said...

be strong dear..stp yg berlaku mst ada hikmah dia..smua tu keje Allah..sejak kt dilahirkan lg Allah dh decide ble kt kawen, sgn sape..dun worry..ble tbe ms nnt mst Allah permudahkan awk pny preparations and all dat.. insyaAllah things will go smooth as u plan dgn kehendak Allah..take care..xmo sdh2 lg..

norfadillah said...

thank'z dalila . cuma ntah la . rasa give up sgt . family duk sibuk2 tanya . orang tua kan . tapi . relax jek al kan ... :)

Cik Deby said...

Dila dear,

We're in the same boat. Sabar banyak2 k. Doakan yg terbaik. Deby skrg cuba pk yg baik2 je psal en tunang. kalo nk diikutkn deby pon byk kali sgt gado psal tarikh nie. die pon kate die tertekan sbb deby dok push die.
skrg kte doa je, jikalau mmg betul lah die ni jodoh kita, maka permudahkanlah urusan kite. InsyaAllah

norfadillah said...

kan. insyaAllah . dan skrg memang dah mls nak pk . tidur ... hehehe . dilla doakan y baik2 tuk deby .. :)

Epa Zarifa said...

Insyallah dear. Allah dah atur elok2 jalan kita. Dia tahu terbaik buat kita. yang penting, SABAR. pasti ada hikmah.


banyak2 berdoa ye?

norfadillah said...

thank'z efa !!!!

:') . mmasih boleh tersenyum ....

doakan sekali ok

pelangi chenta said...

insya allah dilla.pasti nanti ada khabar gembira.berita yang baik nie pasti ALLAH akan bantu